Saturday, 10 December 2011

weyy pahal harini ramai gila org datang muzium negara ahh ,.. mimpi apa dorang doh ,.. sampai hati dorang tak kasi aku rest ,.. rasa nak pengsan kot tadi but nasib baik ada penyelamat yg sudi nak belikan mknan untuk aku ,.. thnks ijam ,.. sayang kau lahh ,.. hahaha ,.. rasa harini ramai gila kot org ,.. gira harini pecah rekod sebelum nie ,.. aku dan ijam dpt kutipan harini RM9796 ,.. hahha ,.. ingat kan dpt lah RM10000 ,. tapi tolak duit simpanan kat box RM1100 ,.. tak dpt lah kitaorg nak pecah kan rekod ,.. pape pun aku hope ,.. esok boleh pecahkan rekod harini ,.. wekekekk ,.. haaa , harini kan pengunjung-2 yg dtg semua nyer sporting gilaa ahh ,.. buat aku tergelak , masuk air dohh ,,.. hahhahahahhah  ,.. penat aku asyik gelak layan karenah dorang ,.. huhuhu ,.. esok tak tahu lg keje ke tak ,.. isnin comform keje ,.. ahh !! saja taknak kasi aku kuar ,.. shitt !! time aku nak kuar ada je halangan ,.. sabar je lahh ! ! ,.. sabar itu kan separuh drpd iman ,.. wekeke ,.. nt dpt gak kuar ,.. hm buat apa nak panas-2 baran kan ,.. nak marah-2 tak ada guna ,.. no jln penyelesaian ,. :) ,.. nasib baik lahh aku ikut my dad yg sabar , baik ,.. susah nak marah ,.. lallalal ehh k lahh mau kuar tgk rmh !! dadaa ,.. muahh <3

Friday, 9 December 2011

ada org belanja

wow  harini aku rasa beruntung gila ada org nk blnja aku KFC ,.. walaupun aku tak dpt teman kan dia pegi tgk movie ,, tapi dia still nak blnja aku benda lain ,.. hahha terharu siut !! walaupun kau baru aku kenal , tapi aku rasa kau kawan yg the best ,.. suka TAKECARE aku ,.. kau tahu aku sudah berpunya but you suka lunch sama-2 , nak kerja sama-2 ,.. hahah sakai lah kau babe ,.. mak kata kau handsome , tergelak sampai menangis tahu aku ,.. kelakar yelaa budak SEKOLAH AGAMA MENENGAH TINGGI HISHAMMUDDIN kata kan ,.. pandai bahasa arab ,.. wahh untung nyer lah sapa dpt kau kawan ,.. aku suka kawan dgn kau , kau suka dgr luahan aku dan mcm tu jugak kau suka luahkan isi hati kau pd pmpuan yg kau suka ,.. rasa hppy hidup aku nie ,.. hahah ,.. kita suka kena kan ezad time keje sampai dia jeles tgk kita berjalan sama-2 kan ,.. kesian ezad ,.. kalau lah dia dpt thu yg aku ni dah berpunya msti kecewe ,.. hahha ezad-2 mcm mana lah kau boleh tersakut ?? aku dah ada bf lahh ,.. mcm ne lah aku nak bgth kat ezad ,.. sian dia ,..

mak ckp sapa pun handsome , aku tetap sayang dia ,.. dia comel !! hahah ,.. gila lahh aku nie !!
dorang sume kawan aku time keje atau di luar ,. tak lebih pun ,.. jgn lah ada perasaan sayang kat aku ,.. tolong lahh !! sorang pun aku tak mampu jga ,.. aku serius dgn relation aku skrg ,.. hm sorry my friend :( .. aku hope kau dpt yg lbh baik :) ,.. aku sayang kau sebagai kawan je ,.. tak lbh ,.. ! muahh sikit k ,.. <3

Thursday, 8 December 2011

okay lah

haritu keje tak dpt tgk rakaman aku , adik a'is dan izzat ,.. nasib baik td pegi office dpt lah gak tgk rakaman yg kuar kat tv9 ,.. bolehh lahh rakaman nyer kira jd lahh ,,.. hurm aku just nak cerita je bukan nak belagak k ,.. if ada yg rasa aku belagak ,.. meh sini bgth aku ,. aku sepak kau tak pandai nak nilai !! hurm cuti 4 hari ni sgt-2 lah membosan kan ,..rasa nak pegi je muzium kacau-2 dorang keje ,.. tapi transport tak ada ,. hurm takpe lahh tggu je lah lagi 2 hari nak hari sabtu , yeay keje ,...hahhaha ,.. k lah nak update nie je ,.. k bubye <3
iloveyou <3

Sunday, 4 December 2011

hyep ,.. harini nak story sikit je ,.. ekin nak ckp  keje dgn artis  , dgn media dan kelab upin&ipin amat lah penat,,.. penat sgt-2 tahu !! haa tak cukup rasa nyer tgn otak nak guna ,.. hahaha ,.. mmg lah masyukk bnyk tapi penat nyer jgn ckp lahh kan ,.. duduk kat aircond pun rasa nyer mcm keje angkat berat-2 penat nyer tu ,..  tu je untuk harini ,.. bye <3

Saturday, 3 December 2011

hahah ,. hyep ,.. today i dgn ijam ,. wow bnyk gilaa org masuk ,.. pnt gilaa tgn dan mulot ni dan lain-2 lagi lahh,.. lalala ,.. rasa best sgt-2 harini sebab ramai org masuk ,.. hehe ,.. dan nasib baik ada pembantu yg suka mgacau .,. hahahah iaitu MAIL DAN EHSAN > pelakon suara upin&ipin ,.. nasib baik time dorang free nak tolong kitaorg , kalau tak mmg kalam kabut lahh ,.. so harini tak ada nk cter bnyk sgtt ,.. today me , mail , ehsan , dan ijam ,.. happining !!! okay tataa ,.. penat ni bubye ,nak tidur ,.. selamat malam sayang dan kawan-2 ,..selamat datang mimpi ,. harap mimpi yg indah-2 ,.. ahh , gedik ! haah  korang lupa nak bgth td aku pegang ular ,.. hahhaha first time pegang , err geli gilaa weyyy , second aku dah berani pegang ,n ketiga aku terus nak amek gambar hahahha ,. terbaeekkk !!


















Friday, 2 December 2011

second day

hye , nak cter nie ,.. haha harini jaga ticket masuk lg dgn IZZAT > adik boss ..hurm , harini penat sgt , ramai family dtg ,.. biasa lahh kan ,.. hm harini nak cter ape ek?? lupa kejap .. hahhah ,.. haa , harini nak cter yg IZZAT dgn ekin pnt sgt-2 , sebab barang-2 IZZAT terTINGGAL kat rmh ,.. susah ohh nak kira duit dan lain-2 lg lahh ,.. tu yg jaga belah pameran harini dua org cuti so tak cukup kakitangan jd td agak kalam-kabut lah jugak kejap je tu semua nyer dah okay ,.. second day ni lebih selesa lah dr first day ,.. first day agak serabut kepala nak faham mcm ne tu ini dan sebagai nyer ,..now harini semua nyer ekin dah faham , dan kena ajar si budak duaorg tu si IJAM DAN si NAJIB .,..hurm esok IZZAT cuti dan ganti tempat dia IJAM ,. arhhh TOLONGGG !! budak yg agak ahh jeles nyer tu nampak walaupun dia nak caver-2 ,.. sakai kan si IJAM ni nak jeles-2 dgn budak-2 kerja ,.. hahhaha ,.. woow esok ekin tak tahu nak kata ramai nyer maklum lah hari sabtu ,.. nak ngelak jaga rumah opah tak boleh sebab si IJAM tu tak faham punya cara-2 nyer ,.. hurm TERPAKSA lah serahkan diri ni jaga ticket lagi ,.. hm esok ekin bertugas bersama IJAM DAN NAJIB harap boleh jaga dgn baik , amin . okay lah friends ,. ekin blaa luu , pnt gilaaa ohh , mau tidur ,.. tata bubye <3 iloveyou

Thursday, 1 December 2011

FIRST DAY 2011




 pakai topi biru tu ACIK APIS ekin, yg kecik comel tu pulak FARIS a.k.a EHSAN dan yg depan ni IZZAT ,. picture IJAM ada tapi kat camera nikon ekin ,.. nt ada masa ekin masukkan k,..

assalammualaikum , hye harini ekin nak cter kan yg ekin start keje upin&ipin untuk 2011 ni rindu ohh sama kakak,abang dan kengkawan yg lain kat kelab upin&ipin nie ,.. hahaha elok-2 keje kat butik , boleh pulak bhenti kan,kan?? hm nak buat mcm mana boss sudah pggl suh kerje ,.. hehe  harini ekin start kerje jaga kaunter ticket dgn IZZAT  org nyer baik ,.. tapi ada lahh dua org ni dok sibuk kacau keje kitaorg ,.. dua org tu dah dpt kerje sng pun mau kacau-2 kitaorg ,.. sabar je hahah,.. yg si IJAM jeles , YG si NAJIB gatal suka kacau-2 pmpuan ,.. sian awek-2 yg dtg kene kacau dgn diaorang ,.. sempena cuti skola tahun 2011 ni upin&ipin buat pameran kat MUZIUM NEGARA MULAI 26/11 - 31/12 ,.. ramai artis-2 yg ada ,..

hurm kerja nyer sng je dan tak susah pun ,.. kerja kat upin&ipin nie BEST sangattttt tau ,.. upin&ipin banyak buat aktiviti , tapi ekin tak dpt ikut aktiviti yg selalu diaorang jalan kan sebab dah masuk skola asrama ni susah sikit nak ikut aktiviti yg dorang jalan kan ,.. baru-2 ni diaorang buat aktiviti  kat terengganu tu kan?? tidak ekin ikut tapi masalah nyer kerja so ganti lah org lain ,..haa korang , HARINI kan ekin rasa happy sgtttt lahh , dorang tadi buat ekin tergelak je ohh seolah-2 dorang tahu ekin tengah sunyi ,.. hahhaha tadi IJAM layan ekin mcm awek dia ,.. dia belikan air , teman ekin buat kerja time free ,.. teman ekin jenjalan kat pameran , amek gambar dan itu je,.. hehhe ,.. makan tak teman sebab rehat dia lain time ,..hurm IZZAT pulak tadi teman ekin makan , teman tgk ular ,. teman pegang ular ,. hahha kelakar lahh tgk gelagat dorang sume ,.. happining gilaa berkawan dgn tiga org nie ,..  now penat gilaa ,.. mau tidur esok kerja lg ,. hurm esok IJAM dgn NAJIB cuti ,.. so agak sunyi sikit lah tak ada dorang tu ,.. hm pape pun kawan-2 yg lain pun best jugak just tadi tak sama tugas so tak dpt lah lepak dgn dorang sume ,.. the end <3